MUP ZDK: Evidentirano pet krivičnih djela

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Maglaj

U toku noći 02/03.01.2017. godine, na parkingu Tržnog centra u Maglaju, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka SL-491-KD, vlasništvo M.A. iz Austrije. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

U toku noći 02/03.01.2017. godine, u ulici Civilnih žrtava rata, izvršena je krađa registarskih tablica T40-K-530 sa putničkog motornog vozila marke „Renault“, vlasništvo A.N. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 03.01.2017. godine, u mjestu Jelah, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka T14-M-300, vlasništvo K.D. iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Dana 03.01.2017. godine, u mjestu Tugovići, došlo je do tuče u kojoj su učestvovali H.A. i H.I, oba iz Tešnja, kojom prilikom je H.I. zadobio teške tjelesne povrede, dok je H.A. zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 03.01.2017. godine, na putu M-17 u mjestu Vranduk, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Renault“, registarskih oznaka E94-J-386, kojim je upravljao D.I. iz Srbije, i putničko motorno vozilo marke „Ford-Focus“, registarskih oznaka E21-T-614, kojim je upravljao K.M. iz Zenice. Tom prilikom, oba vozača, te saputnica iz vozila „Renault“, T.A. iz Srbije, zadobili su lake tjelesne povrede, dok je saputnica u vozilu “Renault”, A.D. iz Srbije, zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 03.01.2017. godine, u mjestu Skroze, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke ”VW-Passat”, registarskih oznaka J30-K-248, kojim je upravljao A.H. iz Zavidovića. Tom prilikom, navedeni vozač, te saputnik B.D. i Zavidovića, zadobili su teške tjelesne povrede, dok su saputnici iz vozila, A.I. i M.H., oba iz Zavidovića, zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 19 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar