MUP ZDK: Evidentirana su četiri krivična djela

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 14.04.2016. godine, u ulici Maršala Tita, u sportskoj kladionici “Pet plus”, od strane P.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari razbijanjem ekrana televizora, nakon čega se isti udaljio u nepoznatom pravcu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, te su poduzete aktivnosti na pronalasku izvršitelja navedenog krivičnog djela.

Dana 14.04.2016. godine, na putu M-17, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu „Energopetrol“, kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Žepče

Dana 14.04.2016. godine, u mjestu Novo Naselje, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo T.I., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca, dva tablet uređaja i jedan laptop. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 14.04.2016. godine, na regionalnom putu Zavidovići-Olovo u mjestu Rupin Do, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Škoda Octavia“, registarskih oznaka O84-K-509, kojim je upravljao P.E. iz Zavidovića, i pješak H.J. iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply