MUP ZDK: Evidentirano 10 krivičnih djela, javni red i mir narušen u osam slučajeva

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (3), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (4).

Zenica

Dana 02.06.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u benzinsku pumpu “Petrol”, iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 02.06.2016. godine, u ulici Avde Smajlovića, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka T97-K-581, kojim je upravljao Z.E. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu, dok je u prtljažniku vozila pronađen televizor i registarske tablice 970-J-690 za koje isti nije mogao dokazati porijeklo. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Zavidovići

Dana 02.06.2016. godine, Policijskoj stanic Zavidovići je prijavljeno da je u vremenskom periodu od 13.05. do 02.06.2016. godine, izvršena teška krađa u upravnu zgradu firme „Krivaja Mobel“, iz koje je tom prilikom otuđeno: pet monitora za kompjutere, četiri centralne jedinice, laptop i server glavne centralne baze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 02.06.2016. godine, u mjestu Sinanovići, istražitelji Policijske stanice Zavidovići su prilikom operativnog rada na terenu, kod lica B.A. iz Zavidovića pronašli automatsku pušku. Policijski službenici su od lica oduzeli navedeno vatreno oružje, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U toku noći 01/02.06.2016. godine, u mjestu Brankovići, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „Toyota Yaris“, bez registarskih oznaka, vlasništvo Z.J. iz Žepča. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče. Poduzetim aktivnostima policijskih službenika, dana 02.06.2016. godine, u 13,25 sati, u mjestu Radovlje, pronađeno je navedeno vozilo koje je u potpunosti izgorjelo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče i inspektora za protivpožarnu zaštitu MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.