MUP ZDK: 263 vozača sankcionisano zbog neposjedovanja police obaveznog osiguranja

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 14.04. do 24.04.2017. godine, realizovali pojačanu akciju u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu važenja registracije vozila i provjeru posjedovanja police osiguranja.

Prilikom naznačene akcije koja je sprovedena na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, kontrolisano je ukupno 4.161 vozilo i vozač u saobraćaju, kojom prilikom su zbog isteka važenja registracije izdata 44 prekršajna naloga, a 263 vozača su sankcionisana zbog neposjedovanja police obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti.

Ovom prilikom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa kada je u pitanju važenje potvrde o registraciji vozila, kao i posjedovanje police obaveznog osiguranja.Policijski službenici će u svim slučajevima kad utvrde nepoštivanje navedenih propisa zadokumentovati počinjene prekršaje a počinioce istih sankcionisati.

Možda vam se svidi

Leave A Reply