MUP ZDK: Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir narušen u 12 slučajeva

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (3) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 28.04.2016. godine, u ulici Huseina Kulenovića, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka M20-J-145, kojim je upravljao P.A. iz Zenice. Kontrolom je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu. Vozilo je prevezeno na parking Policijske uprave I, gdje je uz izdatu potvrdu privremeno oduzeto, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 28.04.2016. godine, u ulici Fakultetska, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona izvršili su legitimisanje i pregled lica S.N. iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađena biljna materija, bruto težine 3,70 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 28.04.2016. godine, na planini Šehića put, iznad mjesta Starina, od strane lica T.M. iz Starine izvršena su krivična djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i “Izazivanje opće opasnosti”, upotrebom vatrenog oružja-lovačke puške. Od strane službenika uniformisane policije T.M. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Vareš

Dana 28.4.2016. godine, Policijskoj stanici Vareš je prijavljeno da su u mjestu Strica, prilikom izvođenja zemljanih radova, radnici JP „Elektroprivreda BiH“ oštetili telefonski kabal, vlasništvo preduzeća „BH Telecom“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar