MUP: U ulici 311. lahke brigade, izvršena teška krađa u trgovinsku radnju vlasništvo lica J.M.

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 20.11.2018. godine, u ranim jutranjim satima, u ulici Verostin put, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti bacanjem ručne bombe na terasu kuće vlasništvo lica Š.E., iz Zenice, koja se tom prilikom nije aktivirala. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju intenzivne aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode izvršioca ovog krivičnog djela.

Dana 20.11.2018.godine, u 21,25 sati, u ulici Blatuša, došlo je do tuče u kojoj su učestvovala lica M.A. i H.S., oba lica iz Zenice, kojom pilikom su ista zadobila tjelesne povrede neutvrđenog stepena. Od strane službenika policije lice M.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

U toku noći 19/20.11.2018. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršena je teška krađa u trgovinsku radnju vlasništvo lica J.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina cigareta i prehrambenih artikala. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Breza

Dana 20.11.2018. godine, u 14,00 sati, u ulici Salke Bešlagića, od strane lica V.M., iz Breze, izvršeno je krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. Navedene lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Breza.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 20.11.2018. godine, u 15,55 sati, u mjestu Gornji Čajdraš, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka A96-E-538, kojim je upravljalo lice R.I., iz Bugojna i putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka 268-M-946, kojim je upravljalo lice K.D., iz Zenice. U ovoj nezgodi, lice R.P. je zadobilo teže tjelesne povrede. Na mjestu ove saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika policije Policijske uprave I u Zenici.

Na području Kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (Izvor: MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply