MUP: Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir narušen u šest slučajeva

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Visoko

Dana 06/07.06.2016. godine, u mjestu Donje Moštre, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju „Alsu“, vlasništvo B.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i prehrambenih proizvoda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 06/07.06.2016. godine, u naselju Luke, izvršena je krađa registarskih tablica A98-M-100 sa putničkog motornog vozila marke „VW Golf 4“, vlasništvo Z.S. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 06/07.06.2016. godine, u mjestu Topuzovo Polje, iz putničkog motornog vozila marke „VW Passat“, registarskih oznaka M63-O-812, vlasništvo F.S., izvršena je krađa akumulatora. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 07.06.2016. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da je dana 06.06.2016. godine, u mjestu Kosova, izvršeno oštećenje kablova, vlasništvo firme “BH Telecom”. Izvršen je uviđaj od strane policijskih istražitelja.

Tešanj

Dana 07.06.2016. godine, u mjestu Jelah Polje, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Mini Morris”, registarskih oznaka PAFU 130, kojim je upravljao B.A. iz Tešnja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.(MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply