MUP: Na području Kantona javni red i mir narušen u sedam slučajeva

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

Dana 29.06.2016. godine, u 00,10 sati, u ulici Pehare bb, od strane lica M.M. iz Zenice, upotrebom hladnog oružja-noža, nanesene su teške tjelesne povrede licu B.N. iz Zenice, kojem je ukazana ljekarska pomoć u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je i zadržano na liječenju. Lice M.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Kakanj

Dana 29.06.2016. godine, u 13,55 sati, na auto putu A-1, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka E52-T-555, kojim je upravljao B.S. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti vrši prijevoz 5260 kg uglja bez potrebne dokumentacije. Sporni ugalj je privremeno oduzet a daljnji rad nastavljaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U periodu od 26. do 29.06.2016. godine, u ulici Mehmeda Spahe, izvršena je krađa glavnog kočionog cilindra sa putničkog motornog vozila “Pilgrim”, registarskih oznaka K68-E-418, vlasništvo D.B. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 29.06.2016. godine, u 16,10 sati, u ulici Goraždanska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Renault”, registarskih  oznaka 716-K-355, kojim je upravljao P.P. iz Zenice i moped marke “Renault”, registarskih oznaka A57-K-202, kojim je upravljao Š.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Uviđaj izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply