MUP: Na području Kantona javni red i mir narušen u tri slučaja, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 08.04.2018. godine, u 10,30 sati, u ulici Đerzelezova kod broja 51, od strane lica P.E., iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice M.S., iz Zenice, koje je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 08.04.2018. godine, u 15,35 sati, u mjestu Gornja Zimča, od strane lica Č.M., iz Visokog, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema licu H.Š., iz Visokog. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Policijske stanice Visoko, dok je lice Č.M. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Zavidovići

Dana 08.04.2018. godine, u 01,35 sati, u ulici Roncadelle, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica Š.A., iz Zavidovića, koje je tom prilikom od sebe odbacilo sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply