MUP: Na području Kantona dogodilo se šesnaest saobraćajnih nezgoda, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 5 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

U toku noći 10/11.05.2017. godine, u ulici Musala, u haustoru zgrade, izvršena je krađa bicikla marke “GT”, vlasništvo lica D.A. iz Visokog. Od strane službenika uniformisane policije je sačinjena službena zabilješka, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduziamju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 11.05.2017. godine, u 00,20 sati, u ulici Kakanjska, policijski službenici su kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Golf IV”, na kojem se nalazila registarska tablica oznaka DH 383 N, kojim je upravljalo lice A.F. iz Ilijaša. Izvršenim provjerama utvrđeno je da registarska tablica ne pripada kontrolisanom vozilu. Sporno vozilo je privremeno oduzeto i izmješteno na službeni parking prostor, gdje će biti predmet daljnjih provjera, koje se poduzimaju od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 11.05.2017. godine, u 22,10 sati, u ulici Branilaca, policijski službenici su kontrolisali  putničko motorno vozilo marke marke “Mercedes”, registarskih oznaka E05-A-152, kojim je upravljalo lice K.M. iz Visokog, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice G.B., iz Visokog, koje je iz vozila odbacilo smotuljak od alu folije, sa sadržajem praškaste materije, koja izgledom asocira na opojnu drogu, nakon čega je izašlo iz vozila i pokušalo se udaljiti sa lica mjesta, u čemu je spriječeno od strane policijskih službenika, te je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 11.05.2017. godine, u ulici Husein- kapetana Gradaščevića bb, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica Đ.A., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šesnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply