MUP: Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 6 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 21.05.2017. godine, u 18,20 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko obratila se Z.E., uposlenica u prodavnici “DM drogerie markt” d.o.o. Sarajevo, koja se nalazi u ulici Donje Rosulje, i tom prilikom prijavila krađu kozmetičkih preparata i proizvoda u vrijednosti od oko 200,00 KM. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 21.05.2017. godine, u 14,20 sati, u mjestu Ričica, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka A52-M-419, kojim je upravljalo lice K.M. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti prevozi ugalj bez odgovarajuće dokumentacije. Sporno vozilo sa ugljem je dopraćeno do pogona Seperacija, Rudnika mrkog uglja „Kakanj”, gdje je izvršenim vaganjem utvrdjeno da se radi o količini od 2600 kg uglja. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 21.05.2017. godine, u 15,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Zavidovići obratila se J.A. iz Zavidovića, uposlenica kladionice “BH Play”, koja se nalazi u ulici Zlatnih ljiljana i prijavila da su je u kladionici fizički napale M.B. i Ž.M., obje iz Zavidovića, te da su uz prijetnju hladnim oružjem otuđile 60,00 KM. Intervencijom policijskih službenika navedene osobe su pronađene i lišene slobode, te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 22.05.2017. godine, u 06,40 sati, u mjestu Jelah, izvršena je teška krađa u UO “Relax”, vlasništvo lica D.M. Tom prilikom iz objekta je otuđen novac u iznosu od  50,00 KM. Operativnim radom na terenu službenici uniformisane policije su u 13,10 sati, lišili slobode lice T.A., iz Tešnja, zbog sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply