MUP: Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede

0
Policija - Ilustracija

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 25.05.2017. godine, u 06,15 sati, u mjestu Pećuj, izvršena je krađa nafte iz teretnog motornog vozila marke “Daf”, registarskih oznaka E68-K-126. Intervencijom policijskih službenika na licu mjesta je zatečeno lice I.I., iz Zenice, koje je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dana 25.05.2017. godine, u 17,45 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica G.A. iz Travnika, pronašli paketić sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 25.05.2017. godine, u 21,45 sati, dežurna služba Policijske stanice Crkvice je obavještena da je u ulici Prve zeničke brigade kod broja 21, izvršena krađa putničkog motornog vozila marke “Nissan”, registarskih oznaka J92-A-311, vlasništvo lica D.A. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 25.05.2017. godine, oko 22,30 sati, na lokalitetu Crkvičkog brda, policijski službenici Specijalne policijske jedinice su kod lica S.S. iz Zenice pronašli zeljastu materiju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Žepče

U toku noći 24/25.05.2017. godine, u mjestu Tatarbudžak, iz radne mašine, bez registarskih oznaka, vlasništvo preduzeća “Hajdić” d.o.o. Maglaj, izvršena je krađa pedeset litara pogonskog goriva. Od strane službenika policije su poduzete mjere na dokumentovanju izvršene krađe.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta