MUP KS: Vozači koje je “uhvatila” kamera dok je naš službenik regulisao saobraćaj neće biti kažnjeni!

Prije nekoliko dana bio “Black Friday”, te su zbog toga na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine vladale velike gužve.

Podsjetimo, tada su zbog saobraćajnog haosa policijski službenici vršili regulisanje saobraćaja, a poznato je da vozači  moraju da postupaju po znacima koje im daju policijski službenici kad regulišu saobraćaj.

Tako su vozači morali poslušati naredbu policijskog službenika, te su prolazili kroz crveno svjetlo. Međutim, ništa tu ne bi bilo čudno, da radar koji stoji kod Srednje ekonomske škole nije ‘radio’ svoj posao, tj. evidentirao svaki prolazak kroz crveno.

Iako vozači nisu napravili prekršaj prolaskom kroz crveno jer je policija regulisala saobraćaj, neki od njih strahuju od kazni jer ih je ‘uhvatila’ kamera.

– Ne trebaju strahovati jer vozačima neće ni stići kazne, kazao je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

– Tačno se zna vrijeme kada je policija počela regulisati saobraćaj i to je dokumentovano, a policajac se vidi i na snimcima radara. Vozači ne trebaju strahovati jer svi koje je radar snimio u to vrijeme neće – dodao je Hadžiabdi.

Inače, prema odredbama Zakona o saobraćaju, minimalna kazna za prolazak na crveno svjetlo na semaforu je 100 maraka i oduzimanje vozačke dozvole na 30 dana.

Možda vam se svidi

Leave A Reply