MUP KS se oglasio o paljevini automobila Adise Arapović u Sarajevu

Iz SBB-a su ocijenili da se radi o ”aktu teškog političkog zastrašivanja”

Automobil u vlasništvu osobe inicijala O.A.A. zapaljen je jutros u ulici Gandijeva u Sarajevu, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je ranije saopćeno iz Saveza za bolju budućnost, zapaljeni automobil u vlasništvu je potpredsjednice ove stranke Adise Omerbegović Arapović, inače i kandidatkinje SBB-a za Parlament BiH na predstojećim oktobarskim izborima.

Do požara je, kako je potvrđeno za N1, došlo upotrebom zapaljivih tečnosti i djelovanjem otvorenog plamena.

”Četvrta policijska uprava obaviještena je jutros 4.25 sati da je u ulici Gandijeva, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke Volvo. Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a osim na spomenutom vozilu, došlo je do oštećenja na vozilima koja su se nalazila u neposrednoj blizini. Tužilac je obaviješten, uviđaj je obavljen. Istraga se nastavlja, a do požara je došlo upotrebom zapaljive tečnosti, a potom i djelovanjem otvorenog plamena”, kazali su za N1 u MUP-u KS.

Iz SBB-a su ocijenili da se radi o ”aktu teškog političkog zastrašivanja”.

“S obzirom na to da ovaj automobil koriste bračni par Arapović, a Adis Arapović je istovremeno i šef Izbornog štaba SBB-a, u ovoj stranci smatraju da se radi aktu teškog političkog zastrašivanja”, naveli su iz SBB-a.

Možda vam se svidi

Leave A Reply