MUP KS: Policajac teško povrijeđen ispred Parlamenta

Policijski službenik Federalne uprave policije teško je povrijeđen jučer prilikom pokušaja ulaska grupe demobilisanih boraca u zgradu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, jučer je dežurna služba Druge policijske uprave obaviještena da je neutvrđen broj lica koja su učestvovali na protestima ispred zgrade Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine pokušao nasilno da uđu u zgradu Parlamenta FBiH, a u čemu su ih spriječili policijski službenici, koji su osiguravali zgradu Parlamenta i spomenuti protestni skup.

Tom prilikom je policijskog službenika Federalne uprave policije, fizički napao jedan od učesnika protesta, za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi od H.D. rođenom 1968. godine iz Zenice.

Prilikom napada policijski službenik je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, gdje je povrijeđenom ukazana ljekarska pomoć, te je nakon toga otpušten na kućno liječenje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti) u službenim prostorijama Druge PU je, na okolnosti pomenutog događaja, ispitan je H.D. iz Zenice.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice je, nakon kriminalističke obrade, otpušteno iz službenih prostorija.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

Možda vam se svidi

Leave A Reply