MUP Kantona Sarajevo traga za Adnanom Bajrićem

0

Pozivaju se građani da kontaktiraju policiju ukoliko imaju informacije o kretanju ili boravku pomenutog lica.

Pripadnici MUP-a KS zbog razbojništva tragaju za Adnanom Bajrićem (1977.) iz Doboja, a koji trenutno boravi u Sarajevu, saopćeno je.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kako se navodi u saopćenju MUP-a KS, potraga je raspisana nakon sumnje u počinjenje krivičnog djela razbojništva jučer u jutarnjim satima na području općine Novi Grad.

“Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a u vezi krivičnog djela razbojništva iz člana 289. Stav 2. KZ F BiH, počinjenog dana 06.11.2019.godine oko 08.50 sati u ul. Salke Lagumdžije, općina Novi Grad Sarajevo, potražuju lice: Bajrić Adnan, sin Ahmeta, rođen 05.11.1977.godine u Doboju, gdje ima prijavljeno mjesto prebivališta, a boravi kao podstanar u iznajmljenim kućama i stanovima na području Kantona Sarajevo”, navedeno je iz MUP-a KS.

Također, pozivaju se građani da kontaktiraju policiju ukoliko imaju informacije o kretanju ili boravku pomenutog lica.

“Molimo građane da, ukoliko posjeduju informacije o kretanju ili boravku pomenutog lica, o tome obavijeste Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 033 206 666 ili 122, odnosno najbližu policijsku stanicu”.