MUP: Javni red i mir narušen u sedam slučajeva, dva lica zadobila lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Zenica

Dana 17.07.2016. godine, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, izvršena je teška krađa u benzinsku pumpu “Energopetrol”, iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 16/17.07.2016. godine, u ulici Prijeko, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo K.Š., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 16/17.07.2016. godine, u ulici Branilaca grada, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW Golf V”, registarskih oznaka DS-621-GB, vlasništvo K.I. iz Zavidovića. Istražitelji Policijske stanice Zavidovići su izvršili uviđaj.

Dana 17.07.2016. godine, u ulici Branilaca grada, sa putničkog motornog vozila marke „VW Golf”, vlasništvo P.N. iz Zavidovića, izvršena je krađa registarskih tablica T20-O-705. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 17.07.2016. godine, u mjestu Hajkovići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Citroen”, registarskih oznaka O91-K-089, kojim je upravljao B.A. iz Zenice. Tom prilikom, saputnik u vozilu, H.A. iz Zenice, zadobio je teške tjelesne povrede, dok su navedeni vozač, te saputnici H.A. i S.B. zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply