MUP: Javni red i mir narušen u četiri slučaja, jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici, Policijske uprave IV u Tešnju i Policijske uprave Žepče.

Žepče

Dana 05.06.2016. godine, u ulici Stjepana Tomaševića, u bašti UO „Caffe Armani“, vlasništvo M.E., izvršena je krađa dvije plastične posude sa sladoledom iz hladnjaka. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 04.06.2016. godine, u 23,30 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelina, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Škoda Felicia“, registarskih oznaka K77-A-436, kojim je upravljao B.A. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „Fiat Bravo“, registarskih oznaka E93-K-703, kojim je upravljao Dž.M. iz Zavidovića. Tom prilikom, oba vozača su zadobila teške tjelesne povrede. Od strane službenika Policijske uprave I izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Doboj Jug

Dana 05.06.2016. godine, na magistralnom putu M-4, u mjestu Matuzići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW Golf II“, registarskih oznaka 163-E-789, kojim je upravljao H.R. iz Doboj Juga, i teretno motorno vozilo marke „Man“, registarskih oznaka 049-A-400, kojim je upravljao S.M. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni vozač H.R. zadobio je teške tjelesne povrede, dok je saputnica u istom vozilu, H.D., rođena 1966. godine, iz Doboj Juga, smrtno stradala. Od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply