MUP: Javni red i mir je narušen u dva slučaja, dva lica zadobila lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 27/28.05.2017. godine, u naseljenom mjestu Lašva, od strane nepoznatih lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na način da su nepoznata lica vršeći nelegalnu sječu šume posjekla jedan hrast koji je pao na dalekovod, prilikom čega je došlo do obaranja drvenog stuba i kidanja žica, usljed čega je došlo do prekida napajanja električnom energijom. Od strane policijslih službenika su poduzete mjere na identifikovanju izvršilaca ovog krivičnog djela.

Dana 28.05.2017. godine, u 21,55 sati, u ulici Sarajevska, od strane lica A.Z. iz Zenice, koje je upravljalo motociklom marke “Yamaha”, bez registarskih oznaka i odgovarajuće dokumentacije, izvršeno je krivično djelo sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, ozbiljnom prijetnjom na život i tijelo. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je sporni motocikl oduzet.

Visoko

Dana 28.05.2017. godine, u 03,05 sati, u mjestu Šareni Hanovi, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u automat samouslužne autopraonice vlasništvo pravnog lica “Suša commerce” d.o.o. Visoko. Tom prilikom otuđena je metalna kasa u kojoj se nalazio novac. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 28.05.2017. godine, u 00,05 sati, u mjestu Banjevac, policijski službenici su prilikom kontrole izvršili pregled motornog vozila marke “Peugeot”, registarskih oznaka M79-O-214, kojim je upravljao H.D. iz Breze. Na mjestu suvozača u navedenom vozilu nalazilo se lice Š.J. iz Breze, kod kojeg je tom prilikom pronađen sadržaj praškaste materije koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je privremeno oduzeta a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Zavidovići

U toku noći 27/28.05.2017. godine, u mjestu Kućice, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo B.I. iz Zavidovića. Tom prilikom je otuđen jedan pištolj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 27.05.2017. godine, u 23,15 sati, u mjestu Vukovo, od strane policijskih službenika kontrolisano je putničko motorno vozilo “Opel Vectra”, registarskih oznaka J39-M-812, kojim je upravljalo lice M.M. iz Tuzle, dok su se na zadnjem sjedištu vozila nalazila lica I.S. i H.J., oba lica iz Tuzle. Izvršenim pregledom kod vozača je pronađena praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je kod lica I.S. pronađena zeljasta materija koja svojim izgledom takođe asocira na opojnu drogu marihuanu. Sporna materija je privremeno oduzeta a lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Olovo

Dana 27.05.2017. godine, u 22,35 sati,u mjestu Stojičići, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW Golf II”, registarskih oznaka T42 M 468, vlasništvo lica Z.P., iz Olova. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice PS Olovo.

Žepče

Dana 27.05.2017. godine, u vremenu od 22,00 do 23,45 sati, u mjestu Donje Ravne, na parking prostoru od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari. Tom prilikom, na putničkom motornom vozilu marke “Peugeot”, registarskih oznaka M20-J-410, vlasništvo lica R.A. iz Žepča, upotrebom oštrog predmeta je probušen prednji lijevi pneumatik. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply