MUP ispitivao Sarajlije o Lani Bijedić: “Nemoguće da postoji snimak, jer ja Bradinu nisam prešao godinama”

0

Veliki broj detalja oko smrti ove Mostarke danima je curio, a u javnost su dospjeli i detalji koje su zabilježile nadzorne kamere na objektima pored kojih je Lana Bijedić prošla tog dana.

Nemali broj građana Sarajeva ostao je iznenađen kada su im pripadnici MUP-a KS zakucali na vrata i uručili poziv da se jave u stanicu, jer su navodno svojim automobilima bili u blizini, ili prolazili, nedaleko od mjesta gdje je pronađena Lana Bijedić, piše Novinska agencija Patria.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Iznenađenje građana je veće, jer neki od njih uopće nisu bili u tom području, a na insistiranje da objasne zašto su ih pozvali inspektori MUP-a KS kazali su da rade po depeši i zahtjevu MUP-a ZHK!?

Ovakvo, u krajnju ruku neozbiljno ponašanje MUP-ova nemoguće je objasniti na logičan način, osim da ili inspektori ne znaju šta rade, ili se namjerno istraga vodi u krivom smjeru. Kako drugačije objasniti uznemiravanje građana u Kantonu Sarajevo i to onih koji godinama nisu bili u ovom području.

„Jako sam iznenađen, prvenstveno, jer nisam bio u Mostaru godinama, a ne dalje prema jugu. Kazao sam inspektorima da je nemoguće da postoji snimak, jer ja Bradinu nisam prešao godinama“, kazao je V.Š. za Patriju, dodajući da je tada shvatio da policija ne zna ništa o ubistvu mlade Lane Bijedić.

Neshvatljivo je da inspektori MUP-a KS nemaju istražne radnje kojima bi utvrdili istinu bez uznemiravanja većeg broja građana, pri tome slijepo izvršavajući ‘naredbe’ MUP-a ZHK.

Tužilac Tužilaštva ZHK-a Josip Aničić nedavno je, govoreći o stravičnom zločinu – svirepom ubistvu Lane Bijedić koje se 6. oktobra dogodilo u blizini Ljubuškog, istakao da lično garantuje da će se ovaj slučaj razriješiti.

Ipak, istraga zasad ne daje konkretne rezultate, pa ni danas ne postoji osoba osumnjičena za ovaj zločin.

Veliki broj detalja oko smrti ove Mostarke danima je curio, a u javnost su dospjeli i detalji koje su zabilježile nadzorne kamere na objektima pored kojih je Lana Bijedić prošla kobnog dana.

Ona se, podsjećamo, te nedjelje oko 11 sati udaljila od svog doma u naselju Sjeverni logor, kazavši da ide s prijateljicom na kafu. S obzirom na to da se nije vratila u očekivano vrijeme, kao i da je bio isključen njen mobilni telefon, majka je iste večeri prijavila nestanak. Koji sat kasnije ribar, koji redovno odlazi na rječicu Studenčicu, uočio je tijelo u vodi, koje su kasnije izvukli pripadnici GSS-a.