MUP: Javni red i mir narušen u pet slučajeva, dva lica zadobila lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

Dana 23.06.2016. godine, u 17,50 sati, ispred službenog ulaza Nogometnog kluba ČELIK, na istočnoj strani stadiona Bilino polje, od strane lica A.Š., upotrebom vatrenog oružja, izvršeno je krivično djelo Izazivanje opće opasnosti kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane uviđajna ekipe Policijske uprave I a lice A.Š. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama,  gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 23.06.2016. godine, oko 10,40 sati ,u mjestu Briznik, od strane lica B.S., rođenog 1966. godine, izvršen je fizički napad na lice H.M., koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog napada.

Visoko

Dana 23.06.2016. godine, u 08,00 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratio O.E. iz Ilijaša i prijavio da su u toku noći 22/23.06.2016. godine, sa njegovog putničkog motornog vozila “Škoda Octavia”, koje je bilo  parkirano u naselju Luke, općina Visoko, otuđene obje registarske tablice broja J05-T-473. Na lice mjesta izašli službenici Policijske stanice Visoko koji su zatečeno stanje fotografisali i poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Maglaj

Dana 23.06.2016. godine, oko 18,35 sati, u službene prostorije Policijske stanice Maglaj obratila se M.S., iz mjesta Ravne, te tom prilikom prijavila da je lice S.S., rođeno 1990. godine, iz Maglaja, na lokalnom putu u mjestu Ravne fizički napalo lice M.S., rođeno 1947. godine, iz Maglaja. Na lice mjesta je izašla patrola policije koja je potvrdila tačnost zaprimljene prijave, te utvrdila da je lice S.S., osim navedenog lica, fizički napalo i lice A.I. iz Zavidovića, zaposlenika Kantonalne uprave za šumarstvo Zeničko-dobojskog kantona, Organizaciona jedinica Maglaj. Lice S.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske staniceMaglaj. Kako je konstatovano, prilikom fizičkog napada lice M.S. je zadobilo teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica, dok je lice A.I. zadobilo lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Olovo

Dana 23.06.2016. godine, u 16,05 sati, prilikom sprovođenja akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, na magistralnom putu M-18, u mjestu Karaula, od strane policijskog tima je zaustavljeno putničko motorno vozilo marke “BMW”, registarskih oznaka A42-O-000, kojim je upravljalo lice Đ.D. iz Sarajeva. Izvršenim pregledom vozila pronađena je zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane policijskih istražitelja a lice Đ.D. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Vareš

Dana 23.06.2016. godine, u 08,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Vareš je pristupilo lice I.K. iz Vareša i tom prilikomm prijavilo da je u toku noći 22/23.06.2016. godine, otuđeno njegovo putničko motorno vozilo “Škoda”, registarskih oznaka J57-M-978, koje je bilo parkirano u ulici Majdanska kod broja 12. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.   (MUP ZDK)

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply