Muhammed Ali otpušten iz bolnice

Sutra će Muhammed Ali napuniti 73 godine, a kako je kazao glasnogovornik porodice Bob Gunnell, rođendan će proslaviti kod kuće u društvu porodice.

Bokserska legenda Muhammed Ali, nakon što je hospitaliziran u četvrtak, drugi put u posljednje četiri sedmice, zbog infekcije urinarnog trakta, pušten je kući..

Ranije je zbog infekcije urinarnog trakta u bolnici proveo 18 dana, a otpušten je 7. januara. Poznati bokser prethodno je hospitaliziran 20. decembra zbog sumnje u komplikacije upale pluća. Ljekari su kasnije utvrdili kako pati od infekcije urinarnog trakta, a ne od upale pluća.

Sutra će Muhammed Ali napuniti 73 godine, a kako je kazao glasnogovornik porodice Bob Gunnell, rođendan će proslaviti kod kuće u društvu porodice. Ali i njegova žena imaju kuće u Rajskoj dolini u Arizoni, Nerrien Springsu u Michiganu i u Louisvilleu.

Posljednjih godina Ali se rijetko pojavljivao u javnosti s obzirom na to da se bori s Parkinsonovom bolesti, ali i dalje uživa u izlascima i praćenju sportskih događaja, kao i druženju s prijateljima.

Ali je povukao iz boksa 1981. godine i posvetio se humanitarnim aktivnostima.

Izvor:Anadolija

Možda vam se svidi

Comments are closed.