Muhamedovi roditelji: ‘Doveli su ga ni živog ni mrtvog i rekli da je više popio… Ujutro je bio mrtav…’

Oko pola noći u četvrtak 12. jula H. M. i još jedna osoba unijeli su u kuću našeg sina, ni živog ni mrtvog. Rekli su da je malo više popio i otišli. On je bio u takvom stanju da nas, roditelje, nije prepoznao. Samo je govorio: “Ne mogu više, pustite me”, priča otac Husnija

Supružnici Husnija i Fatima Vehabović u Brijesnici Velikoj u Doboj-Istoku u nedjelju su na mjesnom mezarju ukopali 28-godišnjeg sina Muhameda, koji je pod misterioznim okolnostima umro u petak ujutro. Sumnje neutješnih roditelja da je njihov sin ubijen, potvrdila je i obdukcija, koja je pokazala da je nesretni mladić imao povredu na glavi, ali je ostalo nepoznato ko ju je nanio, piše Avaz.ba.

U porodici Vehabović velika je tuga. Otac Husnija, ratni vojni invalid, dočekao nas je pred kućom žalosti u Brijesnici.

– Oko pola noći u četvrtak 12. jula H. M. i još jedna osoba unijeli su u kuću našeg sina, ni živog ni mrtvog. Rekli su da je malo više popio i otišli. On je bio u takvom stanju da nas, roditelje, nije prepoznao. Samo je govorio: “Ne mogu više, pustite me.” Mislili smo da je popio, ali miris alkohola nismo osjetili. Ostavili smo ga da se smiri. Ujutro oko 6 sati on je već bio mrtav. Stigla je Hitna, pozvana je i policija i, nakon pregleda tijela, mrtvozornik nam je, prema nečijem nalogu, rekao da tijelo treba voziti u gasulhanu i organizirati dženazu – kaže otac Husnija.

Muhamedov amidža Muhamed Vehabović zatražio je obdukciju tijela, jer je posumnjao u nasilnu smrt.

– I policija i ljekar uvjeravali su nas da obdukcija košta više od tri hiljade maraka i da za to nema potrebe. Nismo se s tim složili i obdukcija je obavljena. U obdukcionom nalaze koji je potpisao dr. Vedo Tuco, piše da je žrtva na glavi imala prijelom tjemene, sljepoočne i zatilne kosti lobanje te nagnječenje moždanog tkiva te da je to dovelo do neposrednog uzroka smrti. Pitam se da li je trebalo da se za obdukciju bori porodica ili da je narede oni koji provode istragu. Da li bi tajna otišla u zemlju da obdukcija nije urađena? Znam da su i mrtvozornik i policajci braći nastradalog Muhameda poslije obdukcije rekli: “Hvala Bogu što je izvršena obdukcija” – govorio je mladićev amidža Muhamed.

Nakon pritiska javnosti na društvenim mrežama, ali i porodice, istraga u vezi sa smrću mladića Muhameda intenzivirana je posljednjih dana. Privode se i saslušavaju određene osobe, analiziraju SMS-ovi.

Prema nezvaničnim innformacijama iz policijskih izvora, jedna osoba već je osumnjičena za nanošenje povrede glave nastradalom. Čeka se naredba tužioca za njegovo hapšenje.

Muhamedovu braću Mirnesa i Nevresa vijest o smrti dočekala je u Sloveniji, gdje rade kao vozači. Kažu da su izgubili vjeru u ljekare, policiju, Tužilaštvo i da se zna ko je i od koga naručio da u kafiću u Velikoj Brijesnici ili ispred objekta udari njihovog brata i nanese mu povrede od kojih je podlegao.

– Od njih tražimo da u daljnjoj istrazi isprave sve učinjene greške, da pronađu ubicu našeg brata kako bi ga stigla ruka pravde. Nikad nećemo od toga odustati – kažu braća Mirnes i Nevres

Možda vam se svidi

Leave A Reply