Muhamed Rakovac u CD-u: Sumnjam u priču Alise i Dubravka. Ne vjerujem da je Mahir silovan (VIDEO)

Biološki otac tragično stradalog Mahira Rakovca, Muhamed, večeras je prvi put javno govorio o smrti svog sina.

Gostujući na Face televiziji, Rakovac je rekao da nije vidio modrice na djetetu koje je svaki raspust, vjerske i državne praznike provodilo s njim u Tuzli.

Muhamed je istakao kako ne isključuje mogućnost da je dijete bilo zlostavljano i u kući u kojoj je živjelo s majkom Alisom Mahmutović i očuhom Dubravkom Lovrenovićem.

– Nije mi satisfakcija ako neko bude optužen. Satisfakcija mi je istina, da znam zašto je to Mahir uradio. Alisa u prvom pismu kaže da je Mahir to svojevoljno uradio, ali ipak neko ga je psihički pogurao na to – rekao je Rakovac dodavši da se njegov sin ubio na dan godišnjice razvoda njega i Alise.

– Presuda za razvod braka bila je 14. decembra 2011. godine, a kobni dan za Mahira i mene bio je 14. decembar 2015. godine. To je moglo biti smišljeno – rekao je Rakovac.

Također, Muhamed je iznio podatak da dječak nije tragičnog decembarskog dana zapalio samo knjige kako su pisali bh. mediji već i fotografije koje je iznio iz kuće.

– Toga nema u javnosti. Zašto? Koja je poruka toga? Koja je poruka datuma na koji je to Mahir učinio? Zašto je to uradio 14. decembra? – pitao je Muhamed.  (Avaz.ba)

Možda vam se svidi

avatar