Muamer Zukorlić pozitivan na koronavirus

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić pozitivan je na koronavirus i trenutno se nalazi na kućnom liječenju, što je i potvrdio na svom Facebook profilu.

Zukorlić je objavio status zbog sve većeg broja upita koje je dobio o svom zdravstvenom stanju, imao je kompleksnu kliničku sliku, ali je sada, kaže, bolje, prenosi “Hayat“.

“Zahvaljujići na vašoj pažnji i zabrinutosti, obavještavam vas da sam na kućnom liječenju od Covida-19. Nekoliko dana sam imao kompleksnu kliničku sliku, a sada sam, hvala Bogu, bolje. Vjerujem da je najteže već prošlo.”

Pored borbe s Covidom-19 za vlastito zdravlje, Zukorlić je zabrinut i zbog stanja u Sandžaku, a posebno u Novom Pazaru i Tutinu, gdje je došlo do kolapsa.

“Zabrinut sam zbog stanja u Sandžaku, a posebno u Novom Pazaru i Tutinu, gdje je došlo do kolapsa u zdravstvenom sistemu i kriznom menadžmentu nadležnih“, kaže Zukorlić.

Na kraju je poslao riječi podrške medicinskom osoblju, koje se herojski bori u teškim okolnostima, ali i ostalim građanima.

“Dajem punu podršku malobrojnom medicinskom osoblju na herojskoj borbi za živote ljudi u izuzetno teškim okolnostima. Puna podrška oboljelim građanima i njihovim porodicama s dovom da pobijede u ovoj teškoj borbi. Sandžak će pobijediti i ovu kušnju inšaallah.“

Možda vam se svidi

Leave A Reply