3 C
Kakanj
Četvrtak, 25 Februara, 2021

“Možemo biti zadovoljni i zahvalni našem stanovništu”


Član Kriznog štaba i pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez na pres-konferenciji prije zvaničnog predstavljanja Plana vakcinisanja protiv korone u Federaciji Bosne i Hercegovine osvrnuo se na početak pandemije od marta prošle godine do danas.

Prema njegovim riječima, potencirali su rizične dobi i prilagođavali mjere, piše Slobodna Bosna.

“To su bili praznici, ljetovanja… U velikoj mjeri se to poštovalo, uvijek imate procent ljudi koji to neće poštovati. Mi možemo biti zadovoljni i zahvalni našem stanovništu. Naša zemlja je među vodećima u ličnoj higijeni, što je u ovome jako bitno”, rekao je Čerkez.

Napomenuo je i kako je stanje zadovoljavajuće te da neće dolaziti do promjena mjera.

“Za sada ne planiramo nikakve dodatne mjere, stanje je zadovoljavajuće. Ukoliko potraje ovakvo stanje, vidjet ćemo da li će doći do nekih izmjena”, kazao je Čerkez.

Istaknuo je kako je Federacija BiH osigurala sredstva i za ovu godinu u iznosu od 12 plus dva miliona, ako se omogući i direktna nabavka, piše Radiosarajevo.ba.

“Stvorena je histerija oko ove vakcine, svi želimo da ona što prije dođe. Mi smo mala zemlja, FBiH radi svoj posao i spremna je da primi vakcine i krene u taj posao, a spremni smo i da nabavljamo još”, zaključio je Čerkez.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO