Mostarac Dino Memić objavio prvu pjesmu “Anđeo bez duše”

0

Mostarac Dino Memić je bio učesnik devete sezone muzičko-zabavnog takmičenja ZMBT.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Njegova muzička karijera započinje prvom pjesmom pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production koja se zove ‘Anđeo bez duše’.

“Veoma sam uzbuđen. Nakon finala ZMBT-a, jako se dugo radilo na tome da izađe moja prva pjesma. Naročito sam zadovoljan aranžmanom pjesme jer je napravljeno nešto potpuno drugačije u odnosu na repertoar koji sam izvodio tokom takmičenja. Pjesma je mladalačka, pjevljiva, lepršava i pamtljiva i iskreno se nadam da će se svidjeti publici” – izjavio je Dino Memić.

Dino Memić je podijelio sa nama svoje utiske o cijelom procesu snimanja jedne pjesme i snimanja videospota.

“Moram priznati da bi mi bilo suludo izdvojiti samo jedan detalj iz cijelog procesa kroz koji sam prošao. Nikada se nisam našao u prilici da budem u jednom muzičkom studiju ili da budem glumac na neki nečin prilikom snimanja spota. Apsolutno sve mi je bilo novo iskustvo i postoji pregršt detalja i anengdota koje stoje u istoj ravni baš zato što sve predstavljaju jednu novinu u mom životu, te nešto zanimljivo i nepoznato.” – izjavio je Dino Memić uz nadu da će i njegova publika dijeliti njegovo oduševljenje pjesmom i videospotom.

Tekst i muziku za pjesmu ‘Anđeo bez duše’ je radio Kenan Ferhatović, a aranžman su radili Arel Češljar, Meho Radoović i Benjamin Milić. Pjesma je dobila kvalitetan vizualni identitet zahvaljujući izvrsnim režiserskim vještinama Kenana Pekića.

– Dino Memić je veoma talentovan pjevač sa specifičnim vokalom koji se savrešno uklopio u pjesmu koja svojim modernim aranžmanom predstavlja spoj savremene muzike i muzike koja je privlačna širim narodnim masama. – izjavio je Arel Češljar, izvršni producent Hayat Productiona.

Pjesma je svojom tematikom zagrebala jedan značajan problem modernog društva, a to je kompleksna ljubav između mladih u 21. stoljeću i predstavlja samo jednu stranu izazova sa kojima se susreće današnja mladež, saopšteno je iz Hayat Production.

Poslušajte prvu pjesmu Dine Memića.

 

 

(Kakanj-X / Muzika – (KX) )