Mornarički veteran umro prije tri godine u stanu, policija tek sada otkrila leš

0

Tijelo Ronalda Vejna Vajta pronađeno je tokom pretresa stanova, čiji stanari nisu koristili vodu. Kada je provaljeno u stan, tijelo Vajta pronađeno na podu u kuhinji.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Vajt, koji je 2016. godine imao 51 godinu, radio je na ugovor za Ministarstvo odbrane od kada je napustio američku mornaricu.

Živio je sam poslije razvoda od supruge, a zbog posla je često putovao van SAD.

Njegova majka Doris Stivens, koja živi u Njujorku, rekla je da ju je sin redovno kontaktirao, ali da je prije tri godine prestao da je zove.

Ona je rekla da je nestanak sina prijavila u nekoliko policijskih stanica i da joj je rečeno da je on odrasla osoba, da putuje zbog posla i da se ne može otvoriti potraga za nestalim licem.

“Kako je moguće da je moj sin toliko dugo mrtav u tom stanu i da niko o tome ništa ne zna. Niko nije želio da mi pomogne da ga pronađemo”, rekla je Stivensova.

Policija vjeruje da su razlozi što Vajtovo tijelo nije pronađeno dugo vremena dobra izolacija stana i što su svi prozori bili zatvoreni i zaključani.

Pit Šulte, detektiv lokalne policije, rekao je da je mjesečni zakup za stan uredno plaćala mornarica, pa niko nije posumnjao da ga nema.

Jedan susjed žalio se prije dvije godine da neka tečnost curi iz stana Vajta, ali je curenje u jednom trenutku prestalo i to se više nije istraživalo.

Na tijelu Vajta biće izvršena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. Policija je u stanu pronašla i lijekove za dijabetes od 2016. godine, prenosi “Srna”.