“Moja majka ima 58 godina, a izgleda kao da ima 40; Tajna njene mladosti je u čudesnoj maski”

0

Tajna njene mladosti je u čudesnoj maski, čiji se recept prenosi u našoj porodici s generacije na generaciju.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

ANTI-AGING MASKA ZA LICE

Kada je koža u dobrom stanju, izgleda blistavo i privlačno. A da biste je održali takvu, potrebno je povremeno nanositi određene maske na lice. Ovaj kozmetički proizvod je lako napraviti kod kuće, a svi sastojci su vrlo zdravi i prirodni. Samo slijedite ova uputstva i ne budite lijeni!

SASTOJCI:

PRIPREMA

Iscijedite limun i sipajte sok u čistu posudu. Zatim pomiješajte sok sa ovsenom kašom dok ne dobijete glatku, sjedinjenu masu.

NANOŠENJE

Nanesite dobijenu masu na lice četkom za šminku. Da biste podmladili i hidratizirali lice, nanesite masku na očišćeno lice prije odlaska u krevet na 20 minuta, izbjegavajući područje oko usana i očiju. Preporučljivo je nanositi masku dva puta sedmično.

Ako se odlučite za nanošenje maske tokom dana, pazite da kasnije vaša koža ne bude izložena suncu. Da biste to učinili, možete koristiti kremu za sunčanje ili osnovu sa dobrim nivoom faktora SPF.

Takođe želim da podijelim još jedan odličan recept za masku za lice na bazi ovsene kaše, jer su tako korisne! Zobena kaša je sjajna za umirujuće i hranjive iritacije kože.