Modni dizajner iz Kaknja: Belma Delibašić Ljubović predstavila kolekciju ‘Odvažna žena’

Počeo je 43. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO, koji se održava u organiciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i u izvršnoj produkciji modne agencije Abc Models Mgmt International, koja ima svoja predstavništva u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Podgorici i Beču.

Modne revije se održavaju na dvije različite lokacije. Kongresna dvorana Hotela Holiday Sarajevo će ugostiti posjetioce 18.11. i 19.11. sa početkom u 19h I 20h. Alta Shopping Centar Sarajevo će biti mjesto modnog događanja 20.11.2019. sa početkom u 19h.

Jedna od onih koja nam je predstavila svoju kolekciju prve večeri je i Belma Delibašić iz Kaknja. Kolekcija jesen/zima 2019/2020 god. pod nazivom “Odvažna žena” rađena je po inspiraciji mnogih snažnih i sigurnih žena.

Kolekciju čine odjevni predmeti kao haljine dnevne i svečane, bunde, kaputi , mantili, sakoi, hlače I suknje.

Poseban dizajn i izradu radila je samostalno a adut su joj kvalitetni materijali i tehnike izrade. Ovisno od kreacije zastupljeni su krzno, vuna, kašmir, brokat, svila, štofovi u atraktivnom tkanju.

Ima dugogodišnje iskustvo, preko trideset godina i rad sa vrhunskim modnim kućama, od toga bih izdvojili šest godina rada za “Armani” liniju u BiH.

Za estetsku pripremu modela bili su zaduženi Frizerski salon “Mexx” I make up artist Nihada Dokso, kao i Emrah Skeleđija – Beauty studio u suradnji sa flormar SCC Sarajevo.
Isto veče predstavili su se renomirani modni dizajneri Emina Husedžinović Ibrahimović, Mateyaneira, Anesa Cvetkov, Diana Fashion I Istok Bratić.

Bogati modni program je zasigurno ostavio bez daha, a nakon toga svi gosti uživali su na after party uz bogata pića koje su obezbjediti oficijelni partneri: Stock BH d.o.o. Sarajevo je obezbjedio prigodne koktele I kvalitetna pića Stock 84 Riserva, Stock 84 XO, Amundsen Vodka, Greenall’s gin te “Fashion Vodka” koju potpisuje Michel Adam, “Hercego” obezbjedio kvalitetna vina Vinarije Čitluk, Hercegovinavino je zvanice počastio novim Wine Cocktails I tu je oficijelna voda Leda.

Leave A Reply