Modna revija dizajnerice Ilde Mioč

Večeras (petak 30.august) je nakon više od pet godina u Kaknju održana Modna revija mlade kakanjske dizajnerke Ilde Mioč, i njene dizajnerske marke “Black Panther”.

U Omladinskom centru koji je bio poprište ovog kulturnog dešavanja, šest djevojaka je predstavilo oko trideset kreacija u večernjoj, sportskoj i jesenjoj odjevnoj varijanti. Djevojke je krasio i nakit ručne izrade Kakanjke Adne Tokalić, dok je hairstyle i make up radila Nedžma Bjelopoljak. Oko pedeset djevojaka, mahom zvanica i prijatelja je također moglo uživati u prekrasnom glasu mlade Kakanjke Martine Jozinović za koju će se sigurno uskoro čuti jer se ova mlada djevojka prijavila na srbijanski show X factor.

„Kao mala sam krala mamine spavačice i šila sama sebi haljinice i majice. U par navrata sam znala ukrasti i bundu koju bih reckala i vadila krojeve. U početku sam odjevne predmete pravila samo za sebe, a poslije i za prijateljice. Zadnjih godinu dana se proširlo, tako da sam počela krojiti po narudžbi” – kazala je Ilda Mioč koja najavljuje i novu reviju za manje od mjesec dana čiji će motivi biti zimska odjeća i snijeg.

facebook photos

Djevojke koje su se predstavile nisu profesionalne manekenke, to su djevojke normalne građe i normalnih tjelesnih proporcija, te je upravo mlada dizajnerka željela da kroz njih prikaže jednostavnost i dostupnost materijala i odjevnih predmeta, jer kako kaže, one su lijepe, simpatične i urbane djevojke.

„Bila sam jako uzbuđena i potresena jer ovo organizujem prvi put. Priznajem da sam i sama imala tremu kako će se sve odvijati i završiti. Zahvaljujem se publici koja je bila divna i koja je izdvojila svoje vrijeme kako bi podržali mene i ovu reviju” – dodala je na kraju ova mlada dizajnerica.

Kakanj-x

Comments are closed.