Mobilni radar za šest sati, u tunelu 1.mart, evidentirao stotinu šezdeset slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine

Dana 25.08.2017. godine, mobilni radarski sistem Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je za šest sati rada,

na auto putu A-1, u tunelu 1. mart, evidentirao i zabilježio stotinu šezdeset prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Rekordnu brzinu, juče zabilježenu, je postigao nesavjesni vozač koji se svojim vozilom kretao u tunelu brzinom od 150 km/h. Počinioci naznačenih prekršaja će biti sankcionisani od strane policijskih službenika.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će nastaviti sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te sprovoditi pojačane akcije, u kojim će se sankcionisati svi nesavjesni vozači i drugi učesnici u saobraćaju, zbog kršenja saobraćajnih propisa.

U tom kontekstu, od 28.08.2017. godine, na području svih policijskih stanica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, bit će sprovedena pojačana akcija sa posebnim

akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i dokumentovanja svih slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

U okviru ove akcije, poduzimat će se i aktivnosti na kontroli poštivanja obaveza vozača prema pješacima, a posebne mjere će biti poduzimane u svim gradovima i na ulicama u blizini škola, uzimajući u obzir početak školske godine i veće prisustvo djece na ulicama i pješačkim prijelazima. Tokom ovih aktivnosti, bit će pojačano prisustvo policijskih patrola na gradskim  ulicama, kako bi se svim pješacima, a naročito đacima, pružila maksimalna sigurnost.

Ovom prilikom upozoravamo sve vozače da se pridržavaju ograničanja brzine kretanja vozila, te naglašavamo da će svi slučajevi prekoračenja brzine i nepoštivanja saobraćajnih propisa biti zadokumentovani i sankcionisani.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar