Mladost počela sa pripremama za proljetni dio sezone, predstavljena nova pojačanja

Fudbaleri Mladosti danas su započeli pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ekipu Mladosti su pred nastavak prvenstva pojačali Aldin Đidić, 32-godišnjak koji je pored Čelika, Posušja i Žepča nastupao za slovenski Interblok, ruske ekipe Kamaza i Baltika te kazahstanski Shakter Karagandy, sa kojim je igrao evropska takmičenja. Ovaj stasiti defanzivac potpisao je ugovor na tri godine sa kakanjskim premijerligašem.

Nova imena u dresu Mladosti su Armin Pašagić (24) i Igor Poček (21) koji su potpisali ugovore do kraja sezone uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu. Pašagić igra na pozicijama veznog i ofanzivnog veznog i dolazi iz IFK Malmo, dok dvadesetjednogodišnji Poček igra na poziciji lijevog krila, dolazi iz crnogorskog Mogrena i nastupao je za omladinske reprezentativne selekcije Crne Gore (U17 i U19).

Na prozivci su se pojavili i Ivan Racković (21), mladi reprezentativac Crne Gore koji igra na poziciji desnog beka, zatim Mujo Klačar (20) koji je prošao sve omladinske kategorije sarajevskog Željezničara, a posljednji angažman imao je u Admiri iz Praga, te Đenis Šuman (19) koji je prošao sve omladinske selekcije Sarajeva i nastupao za U21 Vicenzu. Ova tri igrača će u narednom periodu biti na probnom radu i ukoliko zadovolje ukus menadžera Rahimića i njegovih pomoćnika sa njima će biti potpisani ugovori.

Napominjemo da je prije nekoliko dana u Mladost je stigao mladi golman Zvonimir Pavlović, a u seniorski tim je iz juniora prekomandovan mladi Selimović koji će biti treći golman.

Predjednik kluba, g-din Mensur Mušija, direktor kluba Enes Bistrivoda i trener Nermin Šabić su nakon prozivke obavili kratki razgovor sa fudbalerima nakon čega je uslijedio trening, a potom i press konferencija na kojoj su se predsjednik kluba Mušija, direktor Bistrivoda, trener Šabić i kapiten Dilaver obratili prisutnim medijima.

” Naš jedini cilj u narednih 12 kola je da izborimo opstanak u društvu najboljih. Od prvog susreta sa Radnikom očekujem maksimalan angažman ekipe i borbe za svaku loptu, aut i korner, da ne kažem za svaki gol i svaki bod. ” rekao je predsjednik kluba Mensur Mušija na početku press konferencije te dodao:

” Mislim da je dolazak Đidića nešto što je zapravo falilo našem klubu. On sa ogromnim internacionalnim iskustvom može biti pravi vođa ovog tima.”

Direktor kluba Enes Bistrivoda je napomenuo kako će igrači narednih nekoliko dana trenirati u Kaknju, a onda će put Jadrana u Makarsku 28. januara gdje će boraviti do 5.februara. Po povratku iz Makarske planiran je prijateljski susret sa ekipom Čapljine. Finalne pripreme pred nastavak prvenstva ekipa Ibre Rahimića će obaviti u Antaliji od 8. do 20. februara, gdje će odigrati četiri susreta. Sa prvacima Slovačke i Južne Koreje su već dogovoreni mečevi, dok će protivnici u preostala dva termina biti poznati narednih dana.

Šest igrača Mladosti je na transfer listi, a to su Čokorilo i Čelebić, zatim Hasić, Salković, Ramović i Čurić i sa njima će vjerovatno sporazumno biti raskinuti ugovori.

Pomoćni trener Nermin Šabić se ukratko osrvnuo na prvi dio sezone, te dodao kako igrače očekuje mnogo posla u preostalih 12 utakmica.

” Mislim da su stručni štab i igrači zajedno odradili dobar posao u prvom dijelu sezone, ako izuzmemo kiks protiv Borca koji nas je možda i probudio i dao nam obavezu da od danas krenemo još ozbiljnije i jače i da budemo maksimalno spremni za proljeće koje će biti izuzetno teško jer Mladost više nikome nije nepoznanica i svi na nas sada gledaju sa mnogo respekta.” rekao je pomoćnik Ibre Rahimića, Nermin Šabić.

” Zaželio sam se svoje ekipe i fudbala i svih ljudi u klubu. Vjerujem kako su i moje kolege željne treninga i utakmica. Žao mi je što neki od kolega neće biti dio našeg tima, ali isto tako mi je drago što smo se adekvatno pojačali pred nastavak prvenstva i svima bih poželio dobrodošlicu. Želio bih da se zahvalim i Upravi kluba koji su nam obezbjedili da pripreme obavimo u vrhunskim uslovima, a mi ćemo nastojati da ove pripreme maksimalno iskoristimo i u nastavak prvenstva uđemo što jači.” rekao je kapiten tima Haris Dilaver prisutnim novinarima.

Trener Šabić i predsjednik kluba Mušija su na kraju napomenuli kako će igrači u narednih nekoliko dana trenirati jednom dnevno, a nakon što budu obavili ljekarkse preglede usliejdit će treninzi jačeg intenziteta. Prvu pripremnu utakmicu u kojoj će trener rahimić i njegovi pomoćnici na djelu moći pogledati Đidića, Pašagića, Počeka i Pavlovića na rasporedu je 23. januara, a protivnik Mladosti će biti poznat u narednih nekoliko dana.(Edis Škulj / foto: Mirsad Mujagić)

Možda vam se svidi

Leave A Reply