Mladost na Bilinom polju bez Aldina Šišića

Posljednji susret u svojoj premijernoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Mladost će odigrati u nedjelju na Bilinom Polju protiv ekipe Čelika. U prostorijama FK Mladost DK danas je održana press konferencija pred komšijski derbi a predstavnicima medija su se obratili trener Rahimić i Darko Bošković.

Šef stručnog štaba i menadžer dobojske Mladosti, Ibro Rahimić kaže kako utakmica nema rezultatski značaj, ali ističe da se njegov tim dobrom predstavom i povoljnim rezultatom želi oprostiti od svojih navijača ove sezone.

”Nakon što smo ostvarili svoj cilj uslijedile su dvije teške utakmice, Sarajevo koje se bori za Evropu i Zrinjski koji je osvojio Premijer ligu, a poslije toga dolazi i ovaj susret sa Čelikom koji je već odavno osigurao opstanak u društvu najboljih i utakmica nema rezultatski značaj ni za njih, a ni za nas. Vjerujem da ćemo i mi i oni u meč ući rasterećeno u nadi da odigramo što bolji susret i na jedan lijep način se oprostimo od navijača ove sezone.”

1

Jedan od igrača koji je svojim pristupom i borbenošću pokupio simpatije Crvene Legije u svojoj premijernoj sezoni u Mladosti je Darko Bošković. On je na press konferenciji istakao kako on i njegovi saigrači žele odigrati dobar susret i od svojih navijača se oprostiti na najbolji mogući način.

”Utakmica koja nema neki rezultatski značaj, ali želimo da odigramo dobro i da se pokažemo u najboljem svetlu. Cilj smo već odavno ostvarili i sigurno je kako znamo ekipu Čelika, sve njihove mane i vrline. Želimo da odigramo dobru utakmicu i da se od svojih navijača oprostimo na najbolji mogući način.”

6

Komšijski derbi propustit će Aldin Šišić koji je riješio prvi susret između ova dva tima koji je igran u novembru prošle godine. Rahimić i Šabić imaju na raspolagajnu sve ostale igrače, a Rahimić je najavio i nekoliko promjena u odnosu na posljedjni duel sa Zrinjskim u kojem je Mladost poražena rezultatom 3:0.

Susret između Čelika i Mladosti igra se u nedjelju 15. maja 2016. godine na Bilinom polju sa početkom u 17 sati. Meč će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva, sa asistentima Ćehaja Mirzom (Goražde) i Dženanom Milićem (Sarajevo). Četvrti sudija je Topalović Sabrija iz Zenice. Za delegata ovog susreta imenovan je Radika Marić iz Bijeljine, dok je posmatrač suđenja Radoslav Kapor iz Trebinja.

(Press FK Mladost DK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply