Mladost gostuje Borcu u trećem kolu Premijer lige

Nakon poraza od Rudara u Prijedoru i remija u Zenici protiv Slavije, svoj treći susret u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ekipa fudbalskog kluba ”Mladost” Doboj-Kakanj igra u subotu protiv Borca iz Banja Luke.

Trener Mladosti, Ibro Rahimić najavio je ovaj susret.

” Nakon analize prethodne dvije utakmice, protiv Rudara i Slavije mi optimističnije ulazimo u naš naredni meč bez obzira što se radi o kvalitetnom i stabilnom premijerligašu. Shvatli smo na kojim mjestima smo griješili u naša prva dva meča i važno je da u susret sa Borcem uđemo bez straha. Dosta smo kvalitetniji defanzivno u odnosu na prethodna dva meča. Smatram da i Borac nije ekipa kao prethodnih godina, imaju dosta mladih igrača i onih koji su stigli u klub iz nižeg ranga takmičenja i nemamo razloga da se bojimo. Respektiramo našeg protivnika, ali još jednom ponavljam sa mnogo optimizma ulazimo u ovaj susret i vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. ” rekao je šef stručnog štaba Ibro Rahimić, dodavši:

” Što se tiče igračkog kadra za ovaj susret, ne računamo na Čovića koji se nije baš sjajno snašao u prvom susretu u Prijedoru. Vrlo sam zadovoljan nastupom Isakovića i Musića u prošlom meču i vjerujem kako će oni početi i naredni meč. Salković je povrijeđen, ima problema sa vratom, dok na Šišića ne možemo računati zbog crvenog kartona protiv Slavije. Još uvijek nije riješena papirologija oko registracije stranaca, prije svega mislim na Karahmeta na lijevom boku. Tako da ćemo i u narednom meču koristiti alternativna rješenja po toj strani. Vratio se Hrelja, a na toj poziciji lijevo konkurisat će i Delić koji je prethodnih dana imao problema sa virozom, ali vjerujem kako će biti spreman za ovaj susret. ”

I golman Mladosti, Adnan Hadžić očekuje pozitivan rezultat u Banja Luci.

” Sigurno je da će biti lijepo igrati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, prvo što je to noćna utakmica i naši navijači ali i svi građani BiH kao i oni iz regiona će imati priliku da gledaju meč putem TV ekrana. To nam je sigurno motiv više da pružimo maksimum i da napravimo dobar rezultat. Ako damo svoj maksimum kao protiv Slavije, gdje nismo imali sreće vjerujem u pozitivan ishod. ”

Osim povrijeđenih Salkovića i Čovića, kartoniranog Šišića, te novajlija kojima nije riješena papirologija, trener Rahimić ima na raspolaganju sve ostale igrače. U tim se vrača i Šerif Hasić koji će sigurno pojačati konkurenciju u veznom redu i u mnogome olakšati posao Husiću. Podsjećamo susret trećeg kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se na Gradskom stadionionu u Banja Luci u subotu od 19 sati sa direktnim prijenosom na Areni sport. (Edis Škulj)

Možda vam se svidi

Comments are closed.