Mladić iz Ilijaša, nakon svađe zbog djevojke, ubijen ubodom u srce

Dobili smo pouzdanu informaciju o identitetu mladića iz Ilijaša koji je kasno sinoć iza ponoći svirepo ubijen nožem ubodom direktno u srce.

Prema informacijma očevidaca u ulici Alije Izetbegovića došlo je do prepireke  i svađe trojice mladića iz Makedonije i dvojice lokalnih mladića u neposrednoj blizini bivše Poreske uprave u ovom gradu. Navodno da je svađa počela zbog djevojke.

Očevici kažu da je jedan od Makedonaca u jednom trenutku izvadio nož i udario u srce mladića iz Ilijaša K.M. zvanog Sova (22) koji je pao i na mjestu ostao mrtav. Nakon deset minuta prevezen je u Dom zdravlja Kakanj gdje je dežurni ljekar mogao samo konstatovati smrt. Drugi momak S.Š iz Kaknja (34) zboden je u vrat i dva puta u predjelu leđa. I on je od zadobijenih rana pao i, nezvanično, jedan od policajaca koji je dotrčao na mjesto ovo događaja odnio je u rukama povrijeđenog do Doma zdravlja Kakanj odakle je transpotrovan u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Tokom noći nad njm su izvršene tri operacije i nakon toga prevezen je u KCUS u Sarajevo i prema posljednjim informacijima nalazi se van životne opasnosti. Da se radilo o teškim povredama govori i podatak da je primio 1,7 litra krvi tokom operacije.

Odmah po dojavi o ovom teškom ubistvu policija je privela dvije osobe osumnjičene za ubistvo i to S.J (18) i A.V (38) iz Makedonije. Nakon davanja iskaza odmah su predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u Zenici. Istraga o vom nemilom događaju je u toku.

Možda vam se svidi

Comments are closed.