Mladić i žena nasmrt pretukli muškarca zbog novca

Nikola P. (23) i Ljubica S. (45) iz Odžaka uhapšeni su zbog sumnje da su nasmrt pretukli Božidara Mitrovića (72) iz sela Deronje i ukrali mu 1.500 dinara i sat.

Osumnjičena Ljubica S., koja je pre bila udata za jednog Mitrovićevog rođaka, vjerovatno je tipovala starijeg čoveka. Naime, znala je da mu finansijski pomaže brat Dragan, koji je živio u Švajcarskoj. Dragan je preminuo u decembru, pa vjerujemo da je Ljubica posumnjala da je Božidaru ostavio neki novac. O tome je ispričala Nikoli P. pa su zajedno došli do kuće u kojoj je Božidar živio sam – kaže izvor blizak istrazi.

Ljubica S. je ostala ispred kuće, dok je njen saučesnik Nikola S., maskiran čarapom, pod okriljem mraka, ušao u dom Božidara Mitrovića.

Pretučeni Božidar uspio je da pozove Hitnu pomoć i policiju. Prevezen je u bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć, ali su ljekari smatrali da nije životno ugrožen pa je pušten na kućno liječenje.

Vratio se u svoj dom, ali je bio u strahu da razbojnik ponovo ne upadne u njegov dom, pa je pozvao bratanca, Draganovog sina koji takođe živi u Deronji, da bude sa njim. Iako je imao brojne podlive po glavi i tijelu, uspijevao je da izađe iz kuće, čak je šetao i razgovarao sa komšijama. Pričao im je šta je preživio. Nije mogao da vjeruje da je napadnut u svojoj kući, zbog para, jer kako je i sam pričao, ‘novca nije imao, izdržavao ga je brat’. Tvrdio je da ne poznaje mladića koji ga je pretukao. Nijednog momenta nije iznio sumnju ko bi mogao da bude razbojnik, a kamoli da je u sve to prste umiješala bivša snajka, da ga je možda ona tipovala – priča izvor.

Međutim, tri dana nakon što je pljačkaš upao u njegov dom i pretukao ga, Božidar Mitrović je preminuo.

Njegovo beživotno tijelo našao je upravo bratanac koji je obavijestio policiju.

Upravo zbog svega što je starac preživio prethodnih dana, urađena je obdukcija koja je pokazala da je Božidar Mitrović preminuo zbog povreda koje mu je nanio u to vrijeme, neidentifikovani pljačkaš, pa je i krivično djelo iz razbojništva preinačeno u ubistvo.

Inspektori su ubrzo na osnovu tragova nađenih u kući ubijenog starca, utvrdili identitet muškarca koji mu je zadao smrtonosne povrede, a nakon toga i ko je bila njegova saučesnica. Oboje osumnjičenih su uhapšeni u četvrtak, istoga dana kada je njihova žrtva sahranjena na lokalnom groblju.

Možda vam se svidi

Leave A Reply