Mladi SDA o igrici “el-Bake”: Protiv BiH i njenih patriota vodi se specijalni rat

Predsjedništvo Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA), povodom lansiranja igrice “el Bake” ističe da je, po ko zna koji put, na sceni sinhronizirani napad i bezobrazni pokušaj diskreditacije predsjednika Bakira Izetbegovića te predstavljanja njega kao faktora nestabilnosti u bh. političkoj areni.

“Taj napad koordinirano izvršavaju velikosrpski i velikohrvatski centri, uz snažnu podršku domaćih izdajnika. Svjesni smo da ti napadi, sve dok postoji bošnjački lider koji vodi realnu i umjerenu politiku, koji se istovremeno nije spreman odreći prava bošnjačkog naroda na državu, vjeru, ponos, jezik i ostala temeljna ljudska prava, nikada neće prestati.”

“Izgleda da im stotine drskih reakcija i saopćenja nisu bili dovoljni jer su evidentno njihove namjere prozrete od našeg naroda. Ovaj put su otišli korak dalje i napravili amatersku igricu u kojoj su iskoristili i zloupotrijebili glas predsjednika Izetbegovića, ponovo ga pokušavajući diskreditirati. To nas i ne čudi od njih”, pišu mladi SDA.

“Međutim, žalosti nas činjenica da su tu amatersku igricu, kreiranu od strane “nepoznatih” osoba, koja nije ostvarila nikakav rezultat na google play store, štaviše ima beznačajan broj skidanja, promovirali mnogi mediji i istakli je kao udarnu vijest”, citat je iz saopćenja.

“Mediji su, osim nepoštivanja države i njenih institucija, kao ni funkcije predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ovoga puta, prenošenjem te vijesti, ispoljili nepoštovanje prema samima sebi”, smatra Predsjedništvo Asocijacije mladih SDA.

“Upozoravamo građane Bosne i Hercegovine da se protiv naše države, ali i svih njenih patriota, aktivno vodi specijalni rat čiji je cilj da u miru postignu ono što nisu uspjeli agresijom, genocidom, ubistvima, silovanjima i logorima. Preko 30.000 članova Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije snažno i bezuvjetno stoji iza, uz i ispred realne i umjerene politike predsjednika Izetbegovića, njegove borbe za suverenitet, teritorijalni integritet, istinu i vraćanje ponosa bošnjačkom narodu, ali i u procesu čišćenja stranke od onih koji su pokušali i pokušavaju kidnapovati egzistencijalnu potrebu bošnjačkog naroda da se politički organuzira – što SDA zapravo i jeste”, navedeno je također u saopćenju Predsjedništva Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije.

Možda vam se svidi

Leave A Reply