Mlada Mostarka među najboljima na svijetu

Među 450 takmičara u osam kategorija iz BiH, finale je izborilo njih troje, a Irna je pokazala najbolje znanje iz engleskog jezika u kategoriji osnovnih škola. Do samog finala morala je proći dva kruga. Test koji joj je donio titulu finalistice na Olimpijadi za Irnu je bio lagan, a prolaz neočekivan.

“Kad sam išla prvi put, nastavnik mi je to preporučio ja sam rekla može. Pošto sam uvijek na školskim takmičenjima iz engleskog, nisam se nadala puno, ako prođem super. Kad sam prošla u polufinale bilo mi je drago, a kad sam prošla u Italiju skakala sam od sreće”, kazala je Irna Mahmutović, učenica 7. razreda IV O.Š.

Redovno je pobjeđivala i osvajala prva mjesta i na ranijim takmičenjima, a sve kako tvrdi zahvaljujući intenzivnom radu, ali i svakodnevnoj komunikaciji na engleskom jeziku.

“Sve je krenulo kad sam bila mala, moje rodice su mi pokazivale engleske pjesme, igrala sam igrice, i uvijek pričam engleski, imam prijateljice u Americi s kojima stalno razgovaram”, dodale je Irna.

A za njene uspješne rezultate zaslužan je tim profesora engleskog jezika, s kojima se za testiranje pripremala na dodatnoj nastavi.

“Nismo imali ni vremena da se pripremamo za to takmičenje jer smo kratko prije samog roka prijavljivanja saznali za takmičenje, tako da smo jako ponosni. Nismo se pripremali po onim standardnim procedurama kako se pripremaju ostale učesnice u svijetu”, rekla je Anela Omanović, njena profesorica engleskog jezika.N1

“Finalna runda je malo kompleksnija nego ove dvije, prilično je zahtjevno, međutim svi ti takmičari koji učestvuju imali su jednak broj bodova u polufinalu, tako da je sve moguće”, kazao je još jedan profesor engleskog jezika Goran Turajlić.

Za nastavnike i školu, to je kažu veliko priznanje, no bez podrške menadžmenta škole na čelu s direktoricom, uspjeh tvrde ne bi bio moguć.

“Još jednom smo pokazali kako smo istinski ambasadori dobrog i kvalitetnog odgojno-obrazovnog procesa”, naglasila je Elvira Ramadani Osmanović, profesorica engleskog jezika.

A do samog finala koje se održava u Veneciji narednog mjeseca, slijedi intenzivan rad s Irnom kojoj žele što bolji rezultat i plasman,prenosi N1

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar