MJEŠOVITA ŠKOLA I GIMNAZIJA U ZNAK SOLIDARNOSTI ODGAĐAJU MATURSKE VEČERI!

Zbog teških elementarnih nepogoda koje su pogodile ne samo naš grad nego i cijelu Bosnu i Hercegovinu, na današnjem sastanku Aktiva direktora srednjih škola općine Kakanj odlučeno je da se maturske večeri ovih srednjih škola odgode u znak solidarnosti.

Maturska večer Srednje tehničke škole ,,Kemal Kapetanović” Kakanj obilježiće se 30. maja 2014. kako je i predviđeno.

Maturanti Gimnazije ”Muhsin Rizvić” Kakanj su svoju matursku večer odgodili za 31. maj, dok će učenici Srednje mješovite škole svoju matursku večer obilježiti 6. juna 2014. godine.

Maturanti i osoblje ovih škola suglasni su da bi odgađanje planiranih maturskih večeri bio visoko moralan čin i znak solidarnosti sa svim građanima i njihovim vršnjacima iz teško pogođenih područja. Na ovaj način maturanti žele pokazati svoje suosjećanje sa svim ljudima koji su ostali bez svojih domova i sa svim vršnjacima koji su ostali bez pitke vode, hrane, odjeće, ali i mogućnosti da na svečan način obilježe svoje maturske večeri.

Ovim putem molimo sve maturante da ovu odluku shvate kao svojevrsnu pomoć svim svojim vršnjacima, te da se pokažu kao mladi ljudi spremni pomoći na ovaj način i biti ponos Kaknja.

Ilma Neimarlija / Kakanj-X

Comments are closed.