Misteriozno ubistvo: “Strah nas je da Lana neće biti jedina”

Tijelo je bilo u rijeci: Mostarku Lanu Bijedić (19) našli su mrtvu 6. oktobra u rijeci Studenčici. U Čapljini se svi boje. Lana je tek završila srednju školu i upisala fakultet u Sarajevu.

Takva je sad atmosfera u Čapljini, nije ugodno, posebno djevojkama, ali život ide dalje. Strahujemo da Lana neće biti jedina, kazuju mještani ovoga grada u Hercegovini, u koji je iz misterioznog razloga jednog jutra došla 19-godišnja Mostarka Lana Bijedić. I grada iz kojeg je ubrzo odšetala šest kilometara u smjeru Ljubuškog, piše “24sata“.

Navečer su je našli mrtvu u rijeci Studenčici, nedaleko od mjesta Studenci. Život ove mlade djevojke, koja se spremala na studij u Sarajevu, ugasio se 6. oktorba.

Neslužbeno se doznaje da obdukcijski nalaz ne spominje tragove niti pokušaj silovanja, na nogama nema tragova borbe, ništa ne upućuje na to da je riječ o zločinu iz strasti. I dalje je nejasno zbog čega je Lana to jutro lagala majci da s prijateljicama ide na kafu, zašto se uputila u Čapljinu, zašto je hodala sama šest kilometara prema Ljubuškom, gdje je zapravo ubijena i kako je njezino tijelo neprimjetno dovezeno ispod vijadukta autoceste, gdje ju je navečer našao ribar.

Nije utvrđeno da je imala dečka, niti da se taj dan trebala naći s nekim muškarcem, niti je i na kakav način bila povezana s kriminalnim miljeom. U međuvremenu su, posljednjih dana, istražitelji pretresli mnoge automobile i stanove u Čapljini, no zasad bez rezultata. Pojavila se priča kako je pronađen automobil kojim je djevojka prevezena dio puta, no ni taj trag nije pokazao ništa konkretno.

– Svaki dan vraćam se tamo u nadi da ću naći nešto, da ću vidjeti neki trag koji mi je promaknuo, trag koji nisam ranije vidio. Izuzeli smo mnoge materijale, koji su poslani na vještačenje, i sad čekamo rezultate. Čak i ako izvučemo DNK profil, on će nam ostati nepoznat dok ne budemo imali s čim usporediti.

Bili su mnogi izvidi i u Čapljini, ali nije riječ o osumnjičenicima. Oni su istraženi u svojstvu svjedoka – kazao je jedan od tužitelja Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, Josip Aničić. Kako je vrlo malo konkretnih informacija o ovom brutalnom ubistvu, građani Mostara sve glasnije spominju razne teorije zavjere, posebno jer je majka ubijene djevojke, Nina Bijedić, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru.

Ona se ubrzo nakon tragičnoga gubitka kćeri preselila u Beograd, odakle potiču, a ondje su i kremirali Lanu. Mnogi se pitaju kako je moguće da su majci dopustili da kremira tijelo svoje kćeri. Što ako se naknadno pojavi neki trag, ako se nametnu pitanja koja bi možda zahtijevala ekshumaciju, odnosno ponavljanje obdukcije?

– Na tijelu je obavljena obdukcija, imamo nalaz i mišljenje stručnjaka. Ne možemo majci zabraniti da s tijelom učini što hoće nakon što joj je predano. U slučaju da postoji sumnja, izdala bi se zabrana kremiranja, ali mi nismo imali opravdan razlog da joj to zabranimo, iako u nekoj teoriji može se pojaviti razlog za ponavljanje obdukcije – kazao je tužitelj Aničić, koji se, kaže , iskreno kao čovjek nada da će pronaći Lanina ubicu.

Možda vam se svidi

Leave A Reply