MISTERIJA U MOSTARU: Fahro i Jasmina sagradili kuću, a onda su počeli da ih proganjaju duhovi!

Prvo je krenulo sa košmarima u kojima sam čula neke glasove i jeziv smjeh. Grlati glas mi je u snu prijetio da će uništiti sreću moje porodice, priča Jasmina.

Rat u Bosni je Fahru i Jasminu prisilio da sa dvoje male djece napuste svoje ognjište i pobjegnu u daleku Ameriku. Vrlo brzo su našli posao, ali nikad nisu prestali da maštaju o povratku u Bosnu.

Pristupili su ozbiljno svom cilju, radili marljivo, štedeći svaki zarađeni dolar kako bi se vratili u Bosnu. Prije dvije godine, ostvarili su svoj san.

– Nakon mnogo godina truda i zalaganja napokon smo ja i moja porodica mislili da smo došli, kako naš narod kaže, na “zelenu granu”. Vratili smo se u domovinu, sretni što ćemo starost dočekati među svojim narodom. Bilo je to prije dvije godine – započeli su svoju ispovijest Fahro i Jasmina.

– Povratak na naše staro ognjište smo odbacili u startu, jer su nas za to vezale samo loše uspomene. Odlučili smo da kupimo staru kuću sa velikim placom na drugoj lokaciji. Tu kuću smo srušili i na njenom mestu napravili naš novi prelijepi dom, rađen po svim našim željama koje smo godinama osmišljavali i planirali. Odmah do kuće smo sagradili garaže i poslovne prostore. Registrovali smo naše malo preduzeće, a ubrzo smo dobili snahu, pa unuče. Život nam nikad nije bio ljepši – pričaju Fahro i Jasmina.

A onda su idilu prekinuo čitav niz čudni događaja, piše Aura.ba.

Printskrin: youtube / MyMailonline News

– Prvo je krenulo sa košmarima u kojima sam čula neke glasove i jeziv smjeh. Grlati glas mi je u snu prijetio da će uništiti sreću moje porodice. Poručio mi je da nismo dobrodošli i da smo trebali da ostanemo tamo odakle smo došli. Budila bih se užasnuta, srce mi je lupalo, a spavaćica mi je bila mokra od znoja. Sva usplahirena, drhtavim rukama sam budila muža. On me je tješio, ali su ubrzo i njega počeli da progone isti snovi – priča Jasmina.

– Osim snova, situacija u kući je počela drastično da se mijenja. Svi smo se razboljeli. Najviše se odrazilo na dijete koje je plakalo po cijelu noć. Onda nas je snaha napustila i otišla s djetetom. Nevolje su sustizale jedna drugu – nastavlja priču suprug Fahro.

A onda su jezivi glasovi počeli da ih opsedaju i po danu. Iz zidova su se čule pretnje, psovke, uvrede…

– Glasovi su uporno ponavljali kako je to njihova kuća, da moramo da napustimo to mjesto ili će nas ubiti. Za nas više mira i spokoja nije bilo. Odlučila sam da potražim pomoć kod jedne poznate vračare – kazala je Jasmina.

Foto-ilustracija: Profimedia

– Ona je otvorila svoje tarot karte i iako me je prvi put u životu vidjela, ispričala mi je kako sam nedavno sagradila kuću na veoma lošem mjestu. Tu je prije nas živjela porodica koja se bavila svim i svačim, najviše crnom magijom ali i drugim mračnim poslovima i obredima. Kad smo mi na toj zemlji sagradili kuću, prokletstvo je prešlo na nas. Ispostavilo se da su nas uznemiravala neka bića iz nama nevidljivog svijeta – usplahireno priča Jasmina.

Vračara je rekla da im može pomoći i da će otjerati zlo. Uz pomoć “tretmana na daljinu”, “zaštitnih kristala” (koje su dobili svi ukućani) i fotografije “Magične ruke” (koja je posebno energetski napravljena za prostor njihove kuće), snovi i glasovi su nestali.

– Porodično smo živnuli, ozdravili i snaha se vratila. Opet uživamo u našem zasluženom snu i mirnim staračkim danima – završavaju svoju ispovijest Jasmina i Fahro.

Možda vam se svidi

Comments are closed.