MISTERIJ PADA MALEZIJSKOG AVIONA: 'Otkrili smo fenomen zbog kojega su se motori ugasili'

Vrlo loši meteorološki uvjeti na velikoj visini na kojoj je letio avion AirAsije, koji se prije sedam dana srušio u Javansko more u Indoneziji, bili su okidač za nesreću, priopćila je u nedjelju indonezijska meteorološka agencija.

Potraga za tijelima i olupinom aviona Airbus A320-200 koji se srušio 28. decembra u Javansko more sa 162 putnika i člana posade ušla je u drugu sedmicu, a uporno je otežavaju nepovoljni meteorološki uvjeti. Ekipama je prioritet pronaći crne kutije, ključne za utvrđivanje uzroka pada aviona.

“Na temelju raspoloživih podataka o posljednjem mjestu kontakta s avionom, meteorološke prilike bile su presudni uzrok nesreće”, stoji na internetskoj stranici agencije. “Najvjerojatniji meteorološki fenomen bio je mraz koji može oštetiti motore zbog procesa hlađenja. Radi se o mogućnosti, utemeljenoj na analizi postojećih meteoroloških prilika”, dodala je agencija.

Gotovo nepostojeća vidljivost u moru spriječila je indonezijske ronioce u nedjelju da dođu do jednog većeg objekta za koje vjeruju da je dio aviona. Dosad su pronađena četiri dijela, a taj peti, lokaliziran u nedjelju, mjeri oko deset metara na metar. Dosad je iz mora izvučeno trideset i jedno tijelo.

Airbus A320-200 malezijske kompanije AirAsije srušio se u Javansko more na letu iz drugog po veličini indonezijskog grada Surabaje u Singapur, a nitko od 162 putnika i člana posade nije preživio nesreću.

Na letu je bilo 155 Indonežana, francuski kopilot Remi Plesel, jedan Britanac, troje Južnokorejaca, te po jedan državljanin Singapura i Malezije.

Ovo je treća avionska nesreća jedne malezijske aviokompanije u 2014., nakon tragedija dva aviona Malaysia Airlinesa, na letovima MH370 i MH17.

Izvor:Hina

Možda vam se svidi

Comments are closed.