Mirsad Jašarspahić potpredsjednik Privredne komore FBiH

Marko Šantić izabran je za predsjednika Privredne komore Federacije BiH na Skupštini te organizacije koja je održana jučer.

Istakao je da je dobro što je danas pobijedio zakon i gospodarstvo, te da se nada da će ovim biti okrenuta nova stranica u privredi Federacije BiH i čitave Bosne i Hercegovine.

Prema njegovim riječima, kandidati su prošli rigorozan izborni proces od aprila 2014., i svi izabrani su legalni predstavnici Privredne komore FBiH.

Mirsad Jašarspahić, novoizabrani potpredsjednik Privredne komore FBiH, rekao je da privrednici već dugo žele da ovakve institucije vode ljudi iz realnog sektora.

Poručio je da su privreda i svi privredni subjekti danas dobili nove uposlenike, jer oni trebaju biti njihova produžena ruka u razgovorima s vladom i potencijalnim partnerima, te u istraživanjima novih tržišta da bi realni sektor dobio “što bolje izlaze”.

Prema Jašarspahićevim riječima, postoje organi koji trebaju provjeriti navode onih koji tvrde da izbori nisu provedeni regularno.

Dosadašnji predsjednik Privredne komore FBiH Jago Lasić rekao je novinarima da je čitav postupak izbora organa Komore ispolitiziran i kompromitiran jer zastupnike u Skupštinu, njih ukupno 50, daju kantonalne komore, ali je komisija na čijem čelu je Hamdo Katica dala sebi za pravo da od 50 promijeni 27 zastupnika.

Lasić tvrdi da je to učinjeno da bi se stvorila glasačka mašinerija koja bi dovela podobne osobe na funkcije u Komori, naglasivši da je podnio krivične protiv komisije i protiv onih koji su otuđili pečat.

Njemu, kao ni predsjedniku Privredne komore KS-a Kemalu Grebi, danas nije bilo dozvoljeno da prisustvuju Skupštini.

Možda vam se svidi

Comments are closed.