Miroslav Škoro: “Pitao bih Grabar-Kitarović što je radila u mom ormaru 90-ih”

0

Kandidat za predsjednika Hrvatske Miroslav Škoro dao je intervju za Dnevnik.hr. Je li ušao u utrku da bi postao predsjednik ili da bi srušio premijera Andreja Plenkovića?

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Tvrdi da nije imao namjeru bilo kome prigovarati imenom i prezimenom.

“Ali otkako sam se pojavio, jako je puno ljudi imalo potrebu vrlo neutemeljeno komentirati mene i ono što ja govorim pa sam ja odgovorio. Nije mi nakana nikoga rušiti, dijeliti i destrukcija, upravo suprotno, ja bih volio da se stvori elementarni dio zajedništva koji nam je nužan da stvaramo svoju državu i razvijamo demokraciju”, kazao je.

“Uvjeren sam da će se 22. prosinca dogoditi nulti referendum u nizu referenduma s ciljem da se vlast vrati narodu, a prvi referendum bit će to da skinemo s vlasti Andreja Plenkovića”, objasnio je svoje planove.

“Plenković kaže da je glas za Miroslava Škoru glas za Zorana Milanovića, a on se održava na vlasti s ljudima Zorana Milanovića. Da ga ne podupiru, ne bi bilo ni njega u toj vladi”, smatra Škoro koji vjeruje da će već u prvom krugu maknuti tu opciju i mogućnost da Plenković “vedri i oblači”.

Kaže da Plenković personificira način vladavine u kojem je sve podređeno njemu i trgovačkim partnerima.

“Oni odlučuju o svemu – o ministrima, sucima, kako će se glasati, pa i o čistačicama na naplatnim kućicama u Čepinu i Šestanovcu”, kazao je Škoro što najviše zamjera premijeru.

Iako želi predsjednički sustav, Škoro kaže da ne želi da vlast bude u njegovim rukama, već da predsjednik može imati utjecaja jer ima legitimitet pa mora moći predstavljati narod.

“Moramo više uključiti narod, a ne biti bahati i misliti da mi sve znamo u ime naroda”, rekao je.