Mirko Šarović: “Dodiku su iz Amerike obećali ukidanje sankcija. Ja ne pamtim veću izdaju srpskog naroda”

Prema mišljenju lidera SDS-a, razlog zbog koga je Dodik pristao na ovu izdaju interesa Republike Srpske, je obećanje o skidanju sankcija Amerike

Predsjednik SDS Mirko Šarović kaže da je „Program reformi“ po Republiku Srpsku lošija varijanta od ANP-a i da nema nikakve nedoumice da ovaj dokument pokreće članstvo BiH u NATO.

„Dokument na koji su članovi Predsjedništva BiH, među kojima je i Milorad Dodik, stavili potpise i koji su poslali u sjedište ovog vojnog saveza pokreće članstvo BiH u NATO to je 100 posto sigurno“, rekao je Šarović.

On dodaje da ovaj dokument podrazumijeva i formiranje novih institucija, što nije bilo predviđeno u ANP-u.

„Tamo je Republika Srpska pomenuta nekoliko puta, dok u Programu reformi nije pomenuta nijednom. U ovom dokumentu jedan čovjek odlučuje o svemu. Da ne govorimo da se u ovom dokumentu navodi da će Republika Srpska preknjižiti vojnu imovinu na BiH”, pojasnio je Šarović.

Prema njegovom mišljenju, razlog zbog koga je Dodik pristao na ovu izdaju interesa Republike Srpske, je obećanje o skidanju sankcija Amerike, kojih se Dodik već duže vrijeme bezuspješno pokušava osloboditi.

„Ja ne pamtim veću izdaju srpskog naroda od ove”, naveo je Šarović.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply