Miralem Pjanić ide u Juventus

Direktor Rome Mauro Baldissoni je potvrdio da će bh. reprezentativac Miralem Pjanić biti prodan Juventusu.

Baldissoni je govoreći za Radio Roma otkrio da je Pjanić “zatražio aktiviranje klauzule u njegovom ugovoru”, koja mu omogućava odlazak iz Rome.

Corriere dello Sport je objavio navodnu konverzaciju između Pjanića i njegovog neimenovanog prijatelja putem WhatsAppa u kojoj je bh. reprezentativac nadvodno napisao da je u stvari Roma prva kontaktirala Juventus u vezi transfera te da je Miralem napisao da su ga “prodali za 15 minuta”.

“Kad se pređu granice profesionalnog ponašanja, mi moramo intervenisati. Pročitali smo mnogo lažnih informacija o Pjanićevoj situaciji. Danas čitamo o navodnoj privatnoj konverzaciji između Miralema i njegovog prijatelja, koju je igrač demantovao. Razgovarao sam s Miralemom i on mi je rekao da nikada nije napisao nešto slično. Rekao sam mu da se brani i da bude pažljiv, ali da prije svega moramo promijeniti način rada u ovom gradu”, izjavio je Baldissoni.

Ono što je najvažnije, direktor Rome je potvrdio da će bh. reprezentativac preći u Juventus. On je samo demantovao da je Roma prva kontaktirala Juventus te je pročitao Pjanićevo pismo u kojem traži transfer.

“Obavještavam vas da namjeravam iskoristiti svoje pravo na transfer u drugi klub, kao što je ranije dogovoreno. Također, moja odluka je da svojih 20 posto sredstava od transfera šaljem direktno klubu koji će otkupiti moj ugovor te vas informišem da je to Juventus. Zahvaljujem vam unaprijed i tražim finalizaciju formalnosti”, naveo je Pjanić u svom pismu.

Pjanića od Juventusa dijeli samo zvanični potpis ugovora. (Klix.ba)

Možda vam se svidi

avatar