Miralem Jašarspahić postao seniorski karate reprezentativac BiH

0

Mladi kakanjski karatista, nosilac crnog pojasa Miralem Jašarspahić izborio je svoje mjesto u državnom seniorskom karate timu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Jašarspahić je donedavno bio član Karate kluba „Sakib Bitić”, ali je zbog nemogućnosti finansiranja od strane svog matičnog kluba prebačen u sarajevsku Bosnu. U tom klubu je nastavio tamo gdje u Kaknju stao, nastavio je osvajati medalje odličnim nastupima i tako izborio mjesto u seniorskoj reprezentaciji BiH.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

„Put do seniorske reprezentacije nije bio lagan. Prvo sam morao ići na kontrolna takmičenja u Tuzli i Ilidži, potom sam nastupao na Svjetskom kupu Laško u Sloveniji. Učestvovao sam i na državnom prvenstvu gdje sam osvojio najviše bodova što mi je omogućilo ulazak u seniorsku reprezentaciju BiH. Ovo je prvi put da jedan Kakanjac bude član karate seniorske reprezentacije BiH” – rekao je za kakanj-x Miralem Jašarspahić.

Seniorsku reprezentaciju čini ukupno devetnaest reprezentativaca. Jašarspahić kaže kako mu se ostvarila velika želja da brani boje svoje države. Kako kaže, cilj mu je da se predstavi u najboljem svjetlu, sebe i svoj grad i državu, da pruži svoj maksimum te napominje kako je veoma radostan što će biti među najboljim karatistima Europe.

„Nadam se odlasku i na Svjetsko prvenstvo koje će se krajem oktobra održati u Bremenu u Njemačkoj, ali i nastupu na Balkanskom prvenstvu u Turskoj i Mediteranskom prvenstvu u Crnoj Gori.”

Ovom prilikom se zahvaljuje svom aktuelnom klubu na pružanju mogućnosti da napreduje u karijeri, ali ne zaboravlja klub gdje je počeo, te se zahvaljuje treneru Sulejmanu Bitiću i Karate klubu „Sakib Bitić” Kakanj na svakodnevnoj podršci.

Kakanj-x