Mir na pripremama bh. reprezentacije za Estoniju

0
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja pripreme za prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv reprezentacije Estonije, i današnji trening, nakon sinoćnjeg navijačkog izleta u Sarajevo, a radilo se po individualnom programu igrača.

Za ovaj individualni program treba šire tumačenje, jer se radilo samo prema programu stručnog štaba, ali sa igračima jedan na jedan i uvježbavale situacije koje se trebaju izvršavati na konkretan i dogovoren način sa tačnim putanjama lopti.

U prvim minutama treninga, koliko je bilo dozvoljeno za medijski nadzor poslovnih obaveza nogometaša, dominirali su disciplina i radna atmosfera.Dva mlada igrača, Srđan Grahovac i Armin Hodžić družili su se prije treninga sa predstavnicima medija i iznijeli svoja viđenja pripremnog perioda.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Puno toga je do sada kazano i znamo o kakvom se protivniku radi, ali u nogometu više nema opuštanja. U ovoj utakmici najviše će zavisi od nas, a danas i sutra imaćemo dogovore i podjele zadataka kada će nam selektor reći šta možemo očekivati od Estonije”, kazao je Srđan Grahovac, koji je napomenuo da se nalazi u odličnoj formi, jer je već odigrao veći broj utakmica.

“Od početka je odlična atmosfera i djelujemo kao jedna velika porodica, što mene posebno raduje. Imamo vrhunske igrače, koje ne treba posebno spominjati i sigurno je možemo otići daleko”, istakao je Hodžić.

Tokom dana reprezentativci će imati još jedan popodnevni trening, koji će biti zatvorenog tipa, a za sutra planirani su prijepodnevni radni sastanci stručnog štaba i nogometaša, te večernji trening, koji će biti održan u okviru Trening centra, a ne na Bilinom polju kako je bilo ranije planirano.

(Fena)