Ministrica bahato poručila: “Nama je RS dobra. Vama ako ne valja preselite se!”

Pojašnjavajući donesene prijedloge i odluke, ona je uporedila ekonomije Republike Srpske i FBIH, što je raspravu odvelo u potpuno drugom smjeru.

Na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine, poslanici većine u Narodnoj skupštini izglasali su odluke i prijedloge o dugoročnom zaduženju Republike Srpske u idućoj godini, i to u maksimalnom iznosu do 315 miliona KM.

Tokom rasprave predstavnici vlasti nisu propustili priliku da još jednom lansiraju neutemeljenu priču o Republici Srpskoj kao boljem dijelu Bosne i Hercegovine.

A najdalje je otišla ministarka finansija Zora Vidović, piše Buka.

Pojašnjavajući donesene prijedloge i odluke, ona je uporedila ekonomije Republike Srpske i FBIH, što je raspravu odvelo u potpuno drugom smjeru.

„Ova odluka je usklađena sa Zakonom o zaduženju, dugu i garanciji Republike Srpske. To što neko misli da je dobro u FBiH, a da kod nas ništa ne valja, uopšte nije tačno. Ako je tako, molim neka se preseli u Federaciju. Nama je Republika Srpske dobra i sigurno je bolja od Federacije po svim mogućim parametrima“, rekla je ministarka finansija Zora Vidović.

I ne treba niko da sumnja da je ministarki Vidović i takvima kao ona dobro ovdje. Ali da neko ko vrši vlast u Republici Srpskoj u kojoj vlada ogromna nezaposlenost, u kojoj su plate u privredi u prosjeku 3 puta manje od potrošačke korpe, u kojoj penzioneri žive pet dana u mjesecu i koju svaki dan napušta sve više građana, kaže nekom ko je nezadovoljan da ide, potpuno je nedopustivo.

Ovakve izjave bi, u vrijeme kada se pokušava zadržati svaki građanin u manjem bh.enitetu, u normalnim društvima naišle na osudu svih. Od opozicije do vlasti. Ipak, niko od kolega Zore Vidović nije našao za shodno da to uradi.

Jedan od rijetkih koji je reagovao je poslanik PDP-a Draško Stanivuković.

„Ministarko Vidović, stojite kao u crkvi. Gledate gore u plafon, u nebesa, molite se Bogu da pomogne, a Bog pomoći neće onima koji ne rade dobro. Vi radite katastrofalno. Vi nekome šaljete poruku – ako mu nije dobro u Republici Srpskoj neka ide. Znači, neka 250 hiljada penzionera ode, 100 hiljada ljudi koji imaju najmanju platu. Gdje vam je kultura“, rekao je poslanik PDP-a Draško Stanivuković.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply